CORONA-VIRUS UPDATE: WE MOGEN WEER DUBBELEN !

22 mei 2020


Beste leden,

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdagavond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen.


Dubbelen mag weer !
Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan.

(de posters met richtlijnen rondom het paviljoen en de tennisbanen worden niet opnieuw vervangen. Alle regels blijven van toepassing, met uitzondering van het max. aantal volwassen spelers. Voorheen was dat 2 personen, maar vanaf nu is 4 personen toegestaan).


Terras nog gesloten !

Premier Mark Rutte liet dinsdag tijdens de persconferentie weten dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de maatregelen voor de horeca door kunnen gaan. Restaurants en cafés mogen onder voorwaarden per 1 juni weer deels open. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven, zo luiden de regels van de overheid nu.

Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over de vraag of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen, dat geeft perspectief. De KNLTB en de tennisverenigingen bepalen dit uiteindelijk niet, we moeten hierbij de maatregelen zoals vastgesteld door de overheid volgen. De KNLT|B en NOC*NSF zijn dagelijks in contact met de ministeries en doen er alles aan om terras en clubhuis op onze verenigingen eerder open te krijgen. Wanneer hierover nieuwe ontwikkelingen zijn, laten wij het jullie direct weten.


Digitaal reserveren - aanpassing speeltijden !
Omdat wij zien dat diverse leden creatief omgaan met de mogelijkheden van digitaal afhangen, hebben wij wat wijzigingen doorgevoerd in het systeem. We constateerden dat sommige leden meerdere tijdsblokken achter elkaar, of met een tussenpauze van 30 minuten reserveren, waardoor ze meer speeltijd hadden. Voor andere leden, die het wel netjes volgens de regels doen, zijn er dan minder mogeljkheden om ook vrij te kunnen tennissen.  

Via het afhangbord bij het paviljoen was het altijd mogelijk om voor 30 minuten te reserveren bij enkelen en voor 60 minuten bij dubbelen. Als er geen nieuwe reservering was kon je langer door tennissen, maar wanneer andere leden hadden afgehangen op de baan waar jij op aan het spelen was, moest je plaats maken als de tijd om was. Zo werkt het digitaal afhangen eigenlijk ook.

Het is vanaf nu dan ook niet meer mogelijk om meerdere reserveringen te doen in een tijdsbestek van 2 uur. Om er toch voor te zorgen dat je niet voor een half uurtje naar de tennisbaan komt hebben we besloten de reserveringstijden aan te passen.
We hanteren vanaf nu de volgende speeltijden:
- 45 minuten, enkelspel
- 90 minuten, dubbelspel

Als er na jou niemand heeft gereserveerd mag je gewoon doorgaan met tennissen, als er wel een reservering is, dien je na één van bovenstaande tijden plaats te maken voor de volgende. Het handmatig afhangen bij het paviljoen is hierdoor even niet meer aan de orde, omdat daar de oude tijden nog op staan.

We zien dat in alle leeftijdsgroepen en niveaus het digitaal reserveren al aardig gebruikt wordt. We hopen dat deze wijze van reserveren voor niemand een belemmering is en we jullie spoedig allemaal weer op het tennispark kunnen ontvangen na reservering vooraf. Mocht het onverhoopt niet lukken om vanuit huis te reserveren via de website of clubapp, laat het ons weten, wij helpen je graag !

Je kan hiervoor een e-mail richten aan [email protected].


veel tennisplezier,
bestuur BTV

Nieuwscategorieën