Drukte op de tennisbanen van BTV

15 november 2019


Afgelopen weekend werd weer de jaarlijks terugkerende clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden op de banen van de Budelse Tennisvereniging.
Waar de jongste tennissers van BTV de afgelopen weken vooral in teamverband mét elkaar getennist hebben tijdens de KNLTB najaarscompetitie stond dit weekend in het teken van wedstrijden tegen elkaar tennissen, om uit te maken wie de beste is in zijn/haar leeftijdscategorie.

In verschillende categoriëen: rood (6-8 jaar), oranje (8-10 jaar), groen (9-12 jaar) geel (t/m 14 jaar) en geel (t/m 17 jaar) werden eerst verschillende poulewedstrijden gespeeld zodat alle leden de mogelijkheid hadden om een aantal wedstrijden te spelen.
De opkomst van jeugdleden tussen de 6 en 17 jaar was erg goed wat resulteerde in een erg vol wedstrijdschema met ontzettend leuke en spannende wedstrijden. Iedere dag sprong er wel een wedstrijd uit die zenuwslopend was voor de spelers, maar ook voor de ouders en opa’s en oma’s die in grote getalen langs de baan stonden.
Sommige wedstrijden werden zelfs pas na ruim 2 uur tennissen beslist.

De beste spelers uit de poule mochten op zondag nog deelnemen aan halve finales en finales om uiteindelijk uit te maken wie zich een jaar lang de Jeugdclubkampioenen van BTV mogen nomen.

De winnaars van 2019 zijn:
Rood:
1e – Julia van Nunen
2e – Jurre Tijsen

Oranje:
1e – Anne van Hest
2e – Zino Demelinne

Groen:
1e – Bram Seijbrands
2e – Fedde de Laat

Geel (tm 14)
1e – Bram Seijbrands
2e – Jip Wesselink

Geel (tm 17)
1e – Eef Mathijssen
2e – Anna van der Steen

Na de finales werden alle winnaars beloond met een mooie beker, maar uiteindelijk ging er niemand met lege handen naar huis.
Alle deelnemers kregen een mooie medaille als aandenken en maakte tijdens de tombola nog kans op leuke prijzen.

Tegelijkertijd met de Jeugdclubkampioenschappen vond afgelopen zondag ook het Herfsttoernooi plaats op de banen van BTV.
Een gezellig, recreatief toernooi waar veel senioren aan deelnamen. Tijdens dit toernooi ging het niet om de prijzen, maar vooral om gezelligheid en sportiviteit.

Als klap op de vuurpijl mochten we ook nog een jeugdteam huldigen met het behaalde kampioenschap in de KNLTB najaarscompetitie 2019 – Groen.
Bram, Fedde, Staf en Lars, Gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Nieuwscategorieën