Nieuwsbericht April 2020

06 april 2020


Maart 2020 beloofde een mooie maand te worden voor BTV. Met de eerste zonnestralen van het jaar en een groot aantal activiteiten voor jong en oud, leden en niet-leden stond deze maand volledig in het teken van de voorbereiding op een nieuw tennisseizoen. Helaas zorgde het coronavirus halverwege deze maand voor een einde van deze mooie voorbereiding en zorgde het voor veel onzekerheid.

In dit nieuwbericht een korte terugblik op de afgelopen roerige maand en vooruitblik op komende maanden, met hopelijk een herstart van het tennisseizoen. Maar laten we vooropstellen dat onze gezondheid het allerbelangrijkste is.

 

BERT EVERAERS OPENINGSTOERNOOI / 01 MAART 2020

De maand Maart startte zo voorspoedig met meteen op de 1e dag van deze maand het Bert Everaers openingstoernooi. De voorbereiding op een nieuw tennisseizoen.
Dit recreatieve toernooi, voor alle leden van BTV, vrienden en familie van Bert Everaers startte om 12.00 uur met een brunch. Na een gezellige ontmoeting en kennismaking werd om 12.45 ur met de wedstrijden gestart. Na elke ronde was er een half uur pauze voor een hapje en een drankje. Om 16.00 uur werden de laatste wedstrijden gespeeld.

De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Het was een gezellige dag op het tennispark die we om 18.00 uur hebben afgesloten.

Hopelijk mogen we volgend jaar weer veel deelnemers verwelkomen.

 

FINALEDAG CRANENDONCKSE WINTERCOMPETITIE / 07 MAART 2020

Amper een kleine week na het Bert Everaers openingstoernooi mochten we weer een grote groep tennisliefhebbers verwelkomen op ons tennispark. Samen met TC Maarheeze waren wij de host voor de finaledag van de Cranendonckse Wintercompetitie 2020.
Een toernooi dat inmiddels een begrip is bij alle verenigingen van Cranendonck, maar zelfs bij de Brabantse en Limburgse verenigingen in de regio. Het is dus al lang niet meer alleen een Cranendoncks toernooi.

Vanaf 9.30 uur was het een komen aan gaan van teams van verschillende verenigingen. Alle teams speelden 2 wedstrijden van een uur met daartussen een rustpauze van een uur die vol enthousiasme benut werd, gezien de fantastische weersomstandigheden.
De laatste teams meldden zich om 14.30 uur op ons tennispark om zich voor te bereiden op de laatste speelronde, die omstreeks 16.30 uur begon.

De hele dag heerste er een gezellige en sportieve sfeer en veel wedstrijden waren spannend tot de laatste minuut. Helaas kon er in iedere poule maar één team de winnaar zijn. De winnaars van de poules die in Budel werden gespeeld zijn:
- Gemengde poule 3: TC Leende 3
- Gemengde poule 4: TC Heeze 1
- Dames poule 1: NTC '72 1
- Dames poule 2: NTC '72 2
- Heren poule 2: TC Weert Oost 1

 

EXTRA KIDSCLUB TRAINING / 08 MAART 2020

Zondag 8 Maart mochten we voor de eerste keer dit jaar onze jongste tennissers verwelkomen tijdens de extra kidsclub training.

Deze trainingen, een aanvulling op de trainingen van onze verenigingstrainer Denis Pront, zijn er vooral voor bedoeld om onze jongste tennistalenten te stimuleren meerdere keren in de week op de baan te staan, om het spelletje snel onder de knie te krijgen.

Onder begeleiding van enkele enthousiaste senioren-leden, die al meerdere jaren tenniservaring hebben op laag en hoog niveau, worden de kinderen vooral geholpen bij het spelen van wedstrijdjes en hoe ze zich hier het beste op kunnen voorbereiden.

Omdat we dit jaar een grote verschuiving hebben in leeftijdscategorieën gaan veel van onze jeugdspelers dit jaar bij de KNLTB competities op grotere speelvelden of met een andere puntentelling spelen. De begeleiders proberen de kinderen hier dan het beste op voor te bereiden.

 

EN TOEN...
... TOEN STOPTE DE VOORBEREIDING !!!

Geen Cranendonckse Kampioenschappen, geen ouder/kind toernooi, geen start-of-competiontoernooi, geen quiznight, maar wel een corona-virus.

Vanwege de uitbraak van het corona-virus en de door het RIVM opgestelde maatregelen zijn al onze activiteiten tot nader order geannuleerd en hebben wij de banen afgesloten voor vrij tennissen.
Zoals jullie wellicht hebben vernomen heeft het kabinet de vergaande maatregelen in de strijd tegen het corona-virus verlengd t/m 28 april. Wat betekent dit voor onze vereniging?

Ons tennispark blijft in ieder geval gesloten t/m 28 april en alle georganiseerde activiteiten zijn tot die tijd geannuleerd. Omdat ons tennispark gesloten is, is het ook niet mogelijk om vrij te tennissen. De banen zijn afgesloten en de lichtinstallaties uitgeschakeld. De gezondheid van iedereen staat voorop en we hopen op jullie begrip hiervoor.

De start van alle door de KNLTB georganiseerde voorjaarscompetities zijn hiermee dus ook uitgesteld. Deze zouden eigenlijk vorige week en afgelopen week starten, maar zijn in ieder geval uitgesteld tot begin mei. Het kabinet heeft besloten op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn.


Voor nu: let goed op jezelf en elkaar, zodat we wanneer dit allemaal achter de rug is we weer in goede gezondheid op de baan kunnen staan. Hopelijk kunnen we de activiteiten die we nu helaas niet door kunnen laten gaan, dan alsnog allemaal inhalen.

Bestuur BTV

Nieuwscategorieën