Nieuwsbericht Augustus 2020

05 augustus 2020


Beste leden,

Hopelijk kunnen jullie ondanks de corona-perikelen allemaal een beetje genieten van de vakantieperiode en het mooie weer en wellicht vinden jullie de tijd nog om een balletje te slaan of mee te doen aan een van onze komende activiteiten.


KNLTB competitie 2020
Vooralsnog lijkt het erop dat de KNLTB competitie dit najaar van start kan gaan.
De KNLTB heeft alle promotie/degradatie verzoeken verwerkt waardoor nu alle teams in de klassen zijn ingedeeld. Dinsdag 18 augustus publiceert de KNLTB de poule-indeling voor 2020. Tijdens deze competitie wordt er niet om promotie/degradatie gespeeld en wordt er zoveel mogelijk in de regio gespeeld om de reisafstanden zo kort mogelijk te houden.

Klik hier voor een overzicht van alle speeldata. 

Zomerabonnement
De afgelopen maand hebben we veel nieuwe zomer-abonnees (20) mogen verwelkomen bij onze club. Zij mogen gedurende de periode juli t/m september gebruik maken van onze faciliteiten en kunnen deelnemen aan de inlooptrainingen die door Edwin Vissers gegeven worden. In onze volgende nieuwsbrief September zullen wij een leuke aanbieding publiceren voor deze groep nieuwe leden, zodat ze wellicht nog veel langer aan onze mooie club verbonden blijven.

Kidsclubtraining
Na de zomervakantie starten we weer met de extra-kidsclub trainingen.
We willen op zondag 16 augustus weer beginnen en doorgaan tot we starten met de KNLTB competitie in het tweede weekend van September. De inschrijvinglink wordt volgende week weer doorgestuurd naar iedereen.

Cranendonckse Wintercompetitie

Doe ervaring op en speel mee met de Cranendonckse Wintercompetitie.
Ook dit jaar wordt de traditionele Cranendonckse Wintercompetitie weer georganiseerd.
Ieder jaar augustus gaat de organisatie van start om van dit toernooi een succes te maken.
Het toernooi bestaat al bijna 25 jaar en in de hoogtijdagen was het een hele klus om alle teams in te delen, want het was een doorslaand succes. De laatste jaren zien we het aantal teams teruglopen en dat is zonde. We hebben nog steeds voldoende inschrijvingen om er een leuk toernooi van te maken, maar we willen meer! Want hoe meer teams er mee willen doen, hoe eenvoudiger het wordt om een mooie indeling te maken. Op die manier kan iedereen op zijn eigen niveau deelnemen en dat verhoogt de gezelligheid. Daarom willen we jullie oproepen om mee te doen met dit gezellige toernooi.

Voor degenen die niet bekend zijn met het concept:
de Wintercompetitie Cranendonck is een regionale competitie waaraan teams uit de omgeving van Cranendonck kunnen meedoen.
Iedere maand, beginnend het derde weekend van oktober, worden door de teams 2 wedstrijden gespeeld van een uur met daartussen een uur rustpauze. In maart eindigt de competitie met een finaledag. Op de finaledag word je verwend met een lunch en er zijn leuke prijzen te winnen. De wedstrijden worden gespeeld op verschillende sportparken in de regio. Het is een leuke manier om in de winter je conditie enigszins op peil te houden en om eens ergens anders te spelen.

Je kunt je inschrijven per team van minimaal 4 personen in de categorieën. dames, heren of mix.
Inschrijving is gratis. De wedstrijden worden in principe gespeeld op de derde zaterdag van de maand. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de wedstrijden een week worden uitgesteld. We gaan uit van vaste teams, maar indien nodig, mogen invallers van hetzelfde niveau worden ingezet.

Deze competitie bestaat al jaren en het blijkt een succesformule, zeker ook vanwege het recreatieve karakter. Iedereen wil winnen maar het is vooral een gezelligheidstoernooi. Je leert tijdens dit toernooi mensen kennen uit de hele regio en je speelt iedere maand tegen een ander team.
Iedereen kan meedoen als je maar minimaal met zijn vieren bent. Je wordt zoveel mogelijk op je eigen niveau ingedeeld, dus ook voor beginners is het een mooi toernooi om ervaring op te doen. Je hebt tijd om in te schrijven tot 20 augustus a.s.

Doe gezellig mee, een keer per maand twee wedstrijden spelen, dat moet toch kunnen.
Stuur een mail naar [email protected] met de namen van de teamleden en de n.a.w. gegevens van de captain en we heten je van harte welkom. Ook vinden we het fijn om te weten op welk niveau je speelt. Als je nog geen wedstrijdervaring hebt, kunnen we ook daarmee rekening houden.

De planning van de eerste wedstrijddag wordt omstreeks begin oktober doorgestuurd naar de captains.

Vriendelijke groet,
Organisatie Wintercompetitie Cranendonck
Inge Rensen

End-of-Summer toernooi

Het End of Summer dames- en herendubbeltoernooi gaat door! Weliswaar in een andere opzet dan jullie de laatste jaren van ons gewend zijn. Maar wij willen dankzij de versoepelde corona maatregelen jullie als tennisliefhebbers toch graag bij elkaar brengen. Het is ons gelukt om een toernooi neer te zetten die aan alle richtlijnen voldoet. Hier hebben we natuurlijk wel deelnemers voor nodig.

Het toernooi vindt plaats van woensdag 27 augustus t/m zondag 31 augustus en is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. Vanwege de maatregelen zullen er extra beperkingen gelden, maar samen maken we er toch een gezellig toernooi van.

Aanpassingen die dit jaar worden doorgevoerd:

 • Wedstrijden vinden plaats binnen tijdsblokken van 75 minuten
 • Tussen alle wedstrijden is 5 minuten tijd ingepland om te wisselen van spelers/banen. 
 • Er is geen officiële eindstand per categorie en dus ook geen prijsuitreiking

Zoals jullie van ons gewend zijn zal ook dit jaar het EOS toernooi een leuk toernooi zijn met een gezellige sfeer op ons corona-proof terras waar kan worden genoten van een hapje en een drankje. Wat ditmaal niet kan is de vrijdagavondhappening. Wij kunnen eenvoudigweg niet zo veel mensen tegelijk op het complex aanwezig laten zijn.

De inschrijving is vanaf vandaag geopend. Geef je op door het bijgevoegde formulier in te vullen en dit via mail te sturen naar [email protected]. Ook als je geen partner hebt kun je inschrijven. Wij gaan dan op zoek voor je.

Sluitingsdatum voor inschrijving is vrijdag 22 augustus.

Let op: De organisatie behoudt zicht het recht om naar eigen inzicht de wedstrijden in te plannen. Uitgangspunt is dat iedereen leuke wedstrijden speelt. Daar gaan we ons best voor doen !

We verwelkomen jullie, onze leden, dan ook graag in Budel Dorplein tijdens dit alternatieve End of Summer toernooi!

Met vriendelijke groet,
Bestuur TV Dorplein

Grote Clubactie

Als bestuur hebben we besloten om dit jaar deel te nemen aan de Grote Clubactie. Hier mee willen we extra inkomsten creëren in deze moeilijke tijd, 80% van de opbrengst van de loten komt direct ten goede aan onze club.

Zaterdag 19 september gaat de Grote Clubactie 2020 van start en wij willen dat op de volgende manier organiseren.

 • We willen onze jeugdleden vragen minimaal 5 loten te verkopen. Meer is natuurlijk ook
  mogelijk en heel fijn. Degene die de meeste loten verkoopt krijgt een mooie prijs!
  De jeugdleden die training hebben zullen via de trainer benaderd worden, anderen worden direct benaderd. Zij ontvangen informatie en een verkoopboekje. Meer informatie over het boekje hieronder.
 • De senioren kunnen zelf loten kopen via onze website, waar we een link op zullen plaatsen. Hiermee kun je zelf online loten bestellen. Daarnaast kun je deze link delen met familie, vrienden en kennissen.
 • We zullen via de site ook superloten aanbieden. Dit zijn 50 loten, die je als competitieteam, bedrijf of particulier in een keer kunt kopen.

Op de website van de Grote Clubactie kun je veel meer informatie vinden.

Hoe werkt het verkopen van de loten met het verkoopboekje:
Het verkoopboekje biedt de mogelijkheid om loten te verkopen op de manier die bij onze leden past. Ongeacht op welke manier er loten worden verkocht via het verkoopboekje, het grootste voordeel is dat de leden niet met contant geld over straat hoeven. Handmatig of digitaal het eenmalige machtigingsformulier laten invullen?
Het handmatig invullen van het boekje is de methode die al jaren wordt ingezet. Het laten scannen van een QR-code is een extra optie. De keuze is natuurlijk aan de koper.

Nieuw dit jaar is dat voor je deelnemende leden automatisch een persoonlijke QR-code wordt
aangemaakt in de ‘Mijn Grote Clubactie’ omgeving. Na het printen op een etikettenvel plak je ze op de voorkant (over de standaard QR-code) van het verkoopboekje. Zo gaan de kopers direct naar de persoonlijke verkooppagina van de verkoper en hoeft niet eerst de club en verkoper gezocht te worden.

Voordelen van digitaal loten verkopen met het verkoopboekje:
De vereniging….

 • Hoeft minder machtigingen in te voeren, de koper doet dit nu zelf. De koper kan online de verkoper van de club selecteren, doordat de vereniging vooraf de verkopende leden uploadt in ‘Mijn Grote Clubactie’ (de digitale verenigingsomgeving). Daarbij worden automatisch alleen de voor- en teamnaam van de verkoper getoond.
 • Heeft minder foutief ingevoerde machtigingen (door onduidelijkheden in het handschrift) en zal een afname zien in storneringen.

De verkoper….

 • Kan op de achterzijde van het boekje afvinken hoeveel loten (online en handmatig) hij/zij heeft verkocht.
 • Kan op veilige afstand de QR-code op de voorkant van het boekje laten scannen.
 •  

De koper…

 • Heeft voortaan een keuze (online of handmatig)
 • Ontvangt zijn lotnummer(s) per e-mail.
 • Houdt privégegevens letterlijk in ‘eigen hand’.
 • Wordt makkelijk geïnformeerd over de trekking en loterijuitslag. Ziet de realtime stand van de lotenverkoop, doordat deze zichtbaar is in ‘Mijn Grote Clubactie’

Een filmpje over het verkopen vind je hier.

Hopelijk kunnen wij met de verkoop van de loten wat extra inkomsten genereren om zo de clubkas in deze moeilijke tijd weer te spekken. We hopen dat onze jeugdleden veel loten zullen verkopen aan ouders, opa en oma, oom en tante, familie en vrienden, maar ook dat onze oudere leden de weg naar de verkooplink op onze site.

Corona-update
Helaas zien we door het hele land heen dat de corona-besmettingen weer een beetje oplopen, omdat de opgelegde maatregelen wat minder strikt worden nageleeft. Via deze weg willen we jullie er dus allemaal nogmaals attent op maken dat het belangrijk is ons te houden aan de maatregelen van het kabinet en ook de maatregelen die wij als club hanteren.


Bestuur BTV

Nieuwscategorieën