NIeuwsbericht Juni 2020

14 juni 2020


Beste leden,

Langzaamaan komt het leven op het tennispark weer op gang. Nadat we afgelopen maand een aantal positieve berichten hebben mogen ontvangen vanuit het kabinet en de KNLTB kunnen we weer meer vooruit kijken en weer wat activiteiten gaan plannen, weliswaar onder strikte voorwaarden en maatregelen die we nog steeds in acht moeten nemen.


KNLTB Competitie (najaar 2020)

Of de KNLTB Competitie 2020 in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. De KNLTB volgt hierbij de maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM. Ze hebben ook scenario's klaarliggen waarbij ze bijvoorbeeld de startdatum opschuiven, om de week spelen of in kleinere poules spelen. Hoe dan ook, het belooft een uniek competitieseizoen te worden!

Hoe ziet de KNLTB Competitie 2020 er uit? We gaan er nu vanuit dat officiële cluboverstijgende wedstrijden in september weer zijn toegestaan en dat de KNLTB Competitie 2020 dan kan starten. Voor de verschuiving van de competitie geldt dat dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Hierdoor is de KNLTB Competitie 2020 voor alle spelers, ook de tennissers in de speelsterkte 1-4, een aantrekkelijke competitie. Er wordt niet gespeeld om promotie/degradatie.

Klik hier voor een overzicht van alle speeldata. 

We hopen dat alle teams die zich voor de Voorjaarscompetitie hadden ingeschreven ook meedoen in het najaar. Natuurlijk kan het zijn dat een team om bepaalde redenen besluit om in het najaar niet mee te doen.

Graag hoor ik deze week of alle teams die ingeschreven hadden voor het voorjaar meedoen aan de KNLTB (voorjaars-)Competitie die nu in het najaar gaat plaatsvinden. Een bevestiging graag sturen naar [email protected]
Ook nieuwe teams of deelnemers kunnen zich via dit e-mailadres aanmelden zodat we een plekje voor hen zoeken. 

Zomerabonnement
Deze zomer hebben we ook weer een zomerabonnement. Ken jij vrienden of familie die eens wil ontdekken of tennis iets voor hem/haar is, of kunnen ze vanwege de corona niet hun eigen sport uitoefenen en willen ze toch iets doen tegen de corona-kilo's, dan kan hij/zij zich aanmelden voor het zomerabonnement. Voor maar €35,- kan je dan gedurende de maanden juli/augustus/september onbeperkt tennissen. Als je je nu aanmeld, mag je in de maand juni ook al gebruik maken van de banen.
Meld je hier aan!

Kidsclub trainingen
Sinds zondag 7 juni zijn wij weer gestart met de extra Kidsclub trainingen. Een initiatief van enkele leden om op zondagochtend de junioren uit te nodigen op de tennisbaan om naast de reguliere trainingen nog een extra trainingssessie aan te bieden om te "sparren" of te oefenen op spelvormen of tennisvaardigheden. Sinds we weer gestart zijn doen wekelijks ruim 25 junioren in de leeftijd van 6 tm 15 mee aan deze extra trainingen.Inlooptrainingen
Tegelijkertijd met het zomerabonnement hebben we ook de inlooptrainingen weer nieuw leven ingeblazen. Elke donderdagavond willen we een inlooptraining organiseren voor volwassenen. Dit zal voormoedelijk van 19.00-20.00 uur zijn, wanneer we inzicht hebben in het aantal geinteresseerden kunnen we dit concreet vastleggen.

Voor het deelnemen aan de trainingen heb je een strippenkaart nodig. Deze strippenkaart kost € 45,- en is in te wisselen bij 5 trainingen. De trainingen worden gegegeven door een professionele gecertificeerde trainer. Mocht je interesse hebben, meld je dan aan via [email protected] 

 

Opening paviljoen
Momenteel is de KNLTB aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn mbt het openen van de tennispaviljoens van de verenigingen. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt om dit mogelijk te maken vanaf 1 juli, vermoedelijk onder strikte voorwaarden en met diverse maatregelen. Echter moet het kabinet hier eerst toestemming voor geven. Nog even afwachten, maar er is wellicht weer een positief bericht opkomst.


veel tennisplezier en tot snel op de baan,
Bestuur BTV

Nieuwscategorieën